У США розділилися думки щодо нового раунду санкцій проти росії – Bloomberg

Читать на русском
Серед чиновників США розділилися думки щодо подальшого запровадження санкцій проти росії. Одна група виступає за введення вторинних санкцій, інша – непокоїться через вплив обмежень на економіку.

В Адміністрації Джо Байдена виникли розбіжності в думках щодо того, чи США можуть далі вводити санкції проти росії, не викликаючи глобальної економічної нестабільності і не руйнуючи трансатлантичну єдність.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на офіційних осіб, знайомих із обговореннями.

Градус дебатів на цю тему виріс після того, як володимир путін продовжив війну проти України, проігнорувавши введені раніше економічні санкції. І тепер, якщо вірити джерелам, у США виникли розбіжності щодо того, як потрібно тиснути на росію.

Одна група, до якої входять багато чиновників із Держдепартаменту та Білого дому, виступає за ще суворіші заходи, відомі як вторинні санкції.

У Білому домі виникли дебати щодо законності конфіскації російських активів – NYTУ США сумніваються, що передача заморожених російських активів на відновлення України буде законною і турбуються, як це позначиться на їхній репутації.

Інша група чиновників, багато з яких працюють у Міністерстві фінансів, стурбовані подальшим навантаженням на світову економіку, яка вже страждає від проблем із ланцюжками постачання, інфляції, нестійких цін на нафту та потенційної продовольчої кризи.

Деяких офіційних осіб також турбують проміжні вибори, що наближаються, і шанси демократів на них, якщо ціни на бензин у США залишаться високими.

При цьому джерела агентства зазначили, що внутрішня дискусія носить здоровий характер, і відомства не налаштовані одне проти одного: роль Мінфіну і полягає у ретельному розгляді рішень, які можуть вплинути на економіку.

На тлі того, що путіна не лякають економічні труднощі, в адміністрації президента все частіше звучать заклики ввести заходи також проти країн та компаній, які допомагають росії ухилятися від санкцій або надають їй підтримку.

Нагадаємо, 6 квітня США оголосили про новий пакет санкцій проти росії. Під обмежувальні заходи потрапили, зокрема, дочки володимира путіна.

Також США заборонили імпорт російської нафти та газу, та закрили порти для російських кораблів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: