Розвідка США опублікувала дані про втручання РФ у вибори президента в 2020 році

Читать на русском
Якщо вірити даним розвідки, то Росія вела дискредитаційну кампанію проти Байдена, використовуючи союзників його конкурента Дональда Трампа
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У США 16 березня опублікували звіт розвідувальних служб щодо втручання у вибори президента США у 2020 році. У звіті стверджується, що Росія поширювала дезінформацію проти кандидата від демократів Джозефа Байдена, щоб не допустити його обрання президентом.

Документ був оприлюднений на сайті Управління директора Національної розвідки США.

Якщо вірити даним розвідки, то Росія вела дискредитаційну кампанію проти Байдена, використовуючи союзників його конкурента Дональда Трампа. Так, у звіті стверджується, що Кремль використовував для цього українських діячів, зокрема, нібито особисто президент Росії Володимир Путін контролював діяльність українського народного депутата Андрія Деркача - у звіті йдеться про те, що Деркач зіграв «велику роль у діяльності Росії щодо впливу на вибори». Також підступам якоїсь російської агентури приписали поширення «плівок Порошенка-Байдена» і відомостей про діяльність в Україні Хантера Байдена, якою нібито велося Росією і її агентами впливу через ЗМІ США і близьке оточення Трампа.

При цьому Іран, як зазначає розвідка, проводив кампанію з підриву впливу Трампа, таким чином зігравши фактично на боці демократів. Розвідка також інформує, що не виявила ознак зміни процесу голосування іноземними суб'єктами та не зафіксувала ніякого втручання в процес виборів з боку Китаю.

Нагадаємо, Джозеф Байден 20 січня 2021 року у Вашингтоні склав присягу президента США. В ході церемонії інавгурації він виголосив традиційну присягу вірності народу США.

На загальнонаціональних виборах в США Байден набрав майже 81,3 млн голосів американців. У Дональда Трампа було 74,2 млн голосів. За результатами голосування колегії вибірників, представник Демократичної партії також отримав значну перевагу (306 вибірників, проти 232 за Трампа).

Вступ Байдена на посаду супроводжувався масовими заворушеннями, а сама перемога Байдена на виборах президента неодноразово ставилася під сумнів Дональдом Трампом і його прихильниками, оскільки фіксувалися численні порушення. Втім, суди та Конгрес в підсумку стали на бік Байдена.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: