Американські сенатори закликали запровадити санкції проти Росії за втручання у вибори

Читать на русском
У США сенатори від Демократичної партії закликали держсекретаря країни Майка Помпео і главу мінфіну Стівена Мнучіна запровадити санкції щодо Росії за втручання у вибори 2020 року.

У США сенатори від Демократичної партії закликали держсекретаря країни Майка Помпео і главу мінфіну Стівена Мнучіна запровадити санкції щодо Росії за втручання у вибори 2020 року.

Про це повідомляє портал Axios в понеділок, 24 лютого.

За попередньою інформацією, лист підписали лідер Демократичної партії в сенаті Чак Шумер, старший демократ комітету із закордонних справ верхньої палати Роберт Менендес і сенатор Шеррод Браун.

Як раніше в лютому говорилося в статті The New York Times, в цьому місяці відбувся закритий брифінг для членів спецкомітету з розвідки нижньої палати конгресу США. На заході представник національної розвідки Шелбі Пірсон попередила про нібито нові спроби втручання Росії в президентські вибори США.

Після цього CNN повідомила про відсутність у американської розвідки доказів допомоги Росії американському президенту Дональду Трампу в переобранні на виборах 2020 року.

Раніше голова Держдепартаменту США Майк Помпео в ході переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим попередив російську сторону про неприпустимість втручання в американські вибори.

Нагадаємо, після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в листопаді 2016 року «російських хакерів» звинувачували в тому числі у втручанні у виборчий процес США. У березні 2019 року мін'юст США оприлюднив основні висновки фінальної доповіді по «справі РФ» спецпрокурора Роберта Мюллера, який так і не знайшов змови Трампа з Росією протягом передвиборної кампанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: