Ворог масово обстрілював населені пункти та намагався просунутися на фронті – Генштаб

Читать на русском
Війська росії продовжують проводити масові обстріли населених пунктів, також вони вкотре намагалися просунутися на фронті, але отримали відсіч від ЗСУ.

Війська росії продовжують проводити масові обстріли населених пунктів, також вони вкотре намагалися просунутися на фронті, але отримали відсіч від ЗСУ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу 16 червня.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські військові виконують завдання щодо прикриття білорусько-українського кордону. Продовжують обладнання позицій у прикордонних районах Брестської області.

На Сіверському напрямку російські військові обстріляли з артилерії райони населених пунктів Леонівка Чернігівської області та Уланові, Сопіч та Ромни Сумської області, а також завдали авіаудару поруч із містом Глухів.

У Генштабі розповіли, скільки людей росія залучила для війни в УкраїніРосія залучила до війни в Україні близько 330 тисяч військових. На напрямках та з урахуванням повітряного та морського компонента виходить 220 тисяч людей. Крім того, є мобілізаційний резерв, ПВК тощо.

На Слобожанському напрямі окупанти ведуть бойові дії, щоб утримати наших військових.

На Харківському напрямку ворог застосовував ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Золочів, Уди, Байрак, Перемога, Рубіжне, Верхній Салтів, Печеніги та Леб'яжче.

На Слов'янському напрямку російські військові обстріляли поблизу Мазанівки, Краснопілля та Дібровного. Наші військові відбили штурм у напрямку Долини.

На Донецькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

На Лиманському напрямі активних наступальних дій ворог не проводив. Застосував ствольну артилерію в районі Стародубівки.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог застосовував артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Устинівка, Лоскутівка, Метелкіне та Борівське. Завдав авіаційного удару по Лоскутовці.

На Бахмутському напрямку окупанти відкрили обстріл у районах населених пунктів Нью-Йорк, Зайцеве, Покровське, Нова Кам'янка, Яківлівка, Берестове, Миколаївка та Новоіванівка. Нанесли авіаудар по мирному населеному пункту Яківлівка. Наші бійці відбили штурмові дії супротивника у напрямі Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагався вести штурмові дії з метою недопущення перекидання наших військ на інші напрямки. Здійснив обстріл з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Мар'їнка, Новомихайлівка, Залізничне, Гуляйполе та Чарівне.

Ворог застосував артилерію в районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Топольного, Князівка, Мурахівка, Червона Долина, Зоря, Котляреве, Новомиколаївка, Степова Долина, Таврійське, Лимани та Олександрівка.

Раніше ми писали, що на Донеччині бійці тероборони збили ворожий літак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: