Бої по всій лінії фронту: ворог мав частковий успіх під Сєверодонецьком – Генштаб

Читать на русском
У суботу, 18 червня, у військ росії був частковий успіх у боях під Сєверодонецьком, обстріли велися майже по всій лінії фронту.

У суботу, 18 червня, у військ росії був частковий успіх у боях під Сєверодонецьком, обстріли велися майже по всій лінії фронту.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

На Сіверському напрямку противник демонструє присутність своїх військ у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Слобожанському напрямку російські війська утримують оборону раніше зайнятих рубежів та намагаються не допустити просування підрозділів Сил оборони у напрямку державного кордону України.

На Харківському напрямку противник завдав артилерійських ударів у районах населених пунктів Дементіївка, Печеніги, Коробочкине, Байрак, Верхній Салтів, Харків, Капітолівка та Циркуни.

На Слов'янському напрямку окупанти застосували міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Грушуваха, Долина, Моросівка, Пришиб та Чепіль. А також намагаються створити сприятливі умови для наступу у напрямку Ізюм – Слов'янськ.

У районі Краснопілля українські військові завдали росіянам значних втрат, коли вони намагалися провести розвідку боєм.

Через затягування війни, у світі може розвинутись «втома від України» – ДжонсонЧерез затягування війни, у світі може розвинутись втома від України та Британія обіцяє забезпечувати нашу країну власною підтримкою й надалі.

На Лиманському напрямку противник застосував артилерію неподалік від Маяків.

На Сєвєродонецькому напрямку зі ствольної та реактивної артилерії продовжуються обстріли райони населених пунктів Метьолкіно, Біла Гора та Устинівка. Російські війська намагалися вести штурмові дії для встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком, але безуспішно.

Противник має частковий успіх у населеному пункті Метьолкіне, намагається закріпитися. Штурм у напрямку Сиротиного наші воїни відбили.

На Бахмутському напрямку російські війська завдали авіаудару в районі Берестового.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжує систематичні обстріли, застосував ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Желанні, Орлівка, Опитне, Водяне, Новоданилівка, Щербаки, Малинівка.

На Південнобузькому та Таврійському напрямах ворог обстрілював з артилерії райони Олександрівки, Новогригорівки, Широкого, Квітневого та Первомайського.

В акваторії Чорного та Азовського морів відзначається перебазування корабельно-катерного складу чорноморського флоту.

Раніше Олексій Данілов повідомив про те, що наразі Україна поки що далека від завершення війни з росією, адже противник має дуже великі ресурси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: