ЗСУ змусили росіян відступити на Бахмутському напрямку, за Сєвєродонецьк йдуть бої – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили штурм окупантів у напрямку населеного пункту Золоте на Бахмутському напрямку, а також не дали висунутися у напрямку Василівки та Берестового. Крім того, у Генштабі повідомили про успіхи ЗСУ на Запоріжжі та у Херсонській області.

Українські військові відбили штурмові дії окупантів на Бахмутському напрямку. Водночас російська армія зосередилася на продовженні наступу на Слов'янськ, точаться бойові дії за повний контроль над Сєвєродонецьком.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи армії Білорусі зосередилися на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та охороні кордону.

На Сіверському напрямку ворог продовжує проведення демонстративних дій та обстріли прикордонних районів Сумської та Чернігівської областей.

На Харківському напрямку основні зусилля супротивник зосереджує на утриманні зайнятих рубежів, недопущенні виходу сил оборони на кордон та в тил угруповання військ, що діє на Слов'янському напрямку.

На Слов'янському напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на продовженні наступу на Слов'янськ. Ведуть розвідку боєм у районі населеного пункту Краснопілля, бій триває. Ворог намагався взяти під повний контроль населений пункт Богородичне, але ЗСУ відбили штурм.

Рахманін спрогнозував, як можуть розвиватися бойові дії до кінця рокуНа думку Сергія Рахманіна, наприкінці року і росії, і Україні може знадобитися пауза на відновлення. Таким чином, активні бойові дії наприкінці зими можуть на якийсь час припинитися.

Крім того, росіяни намагаючись створити умови для розвитку наступу на Слов'янськ, застосували артилерію в районах Долини, Краснопілля, Дібрівного та Вірнопілля.

На Лиманском напрямі активних дій противник не вів.

На Сєверодонецькому напрямку окупанти продовжують вогневий вплив із ствольної та реактивної артилерії по підрозділам наших військ. Нанесли авіаудар по населеному пункту Устинівка. Продовжуються бойові дії за повний контроль над Сєвєродонецьком. Противник переміщує на напрямок додаткові підрозділи реактивної артилерії.

На Бахмутському напрямі ЗСУ відбили ворожий штурм у напрямку населеного пункту Золоте – ворог відійшов. Окупанти спробували висунутися у напрямку населених пунктів Василівка та Берестове, але наші військові змусили ворога втекти.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активні наступальні дії противника не зафіксовані.

На Південнобузькому напрямку ворог застосовував ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Кульбакіно, Миколаївка, Степова Долина, Мурахівка, Новопавлівське, Шевченкове, Зоря, Партизанське, Квітневе, Новогригорівка, Киселівка, Князівка, Осокорівка, Лупареве та Посад-Покровське. Українська авіація завдавала ударів по скупченням супротивника в Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсона.

В акваторії Чорного моря знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Противник продовжує зазнавати втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Протягом доби на Донеччині воїни територіальної оборони ЗСУ збили вертоліт Мі-35М. Є успіхи і на Запоріжжі. На Херсонщині у ворога значні втрати у живій силі.

Нагадаємо, за оцінкою Генштабу, для повномасштабного нападу на Україну росія залучила близько 330 тисяч людей.

Крім того, у Генштабі підтвердили, що окупаційні війська знищили всі чотири мости через Сіверський Донець між містами Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Але є ще кілька варіантів забезпечення постачання українських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: