Харків знову обстріляли: рф випустила ракету «Іскандер» з обманною мішенню

Читать на русском
Сьогодні вдень російські військові вдарили по Харкову ракетою із комплексу Іскандер, яка мала так звану теплову пастку.
фото Суспільне

Сьогодні вдень російські військові вдарили по Харкову ракетою з комплексу Іскандер, яка містила так звану теплову пастку.

Як повідомляє Суспильне.Харків, черговий вибух пролунав сьогодні близько 13:00.

Російські війська обстрілювали Харків забороненими боєприпасами – правозахисникиРосія використала для обстрілів Харкова заборонені касетні бомби та некеровані ракети. Правозахисники задокументували щонайменше 28 випадків невиборчих ударів по місту з боку російської армії.

За попередніми даними, ракета прилетіла до Індустріального району міста. У цьому районі сапери ДСНС знайшли залишки так званої теплової пастки від ракети.

«Ми виявили обманну ціль з ракети «Іскандер», маркування її 9П899, тобто вона залишає по собі помилковий тепловий слід, на який реагує ППО. Тоді ППО саму ракету не збиває, а збиває саме цю ціль», - розповів старший сапер групи піротехнічних робіт Антон Педченко.

Обманну мішень, яка пробила асфальт, першими помітили перехожі. Харків'яни сприйняли уламок за снаряд, що не розірвався.

«Він не настільки вибуховий, але температура горіння велика і, якщо бути поблизу, можна отримати великі опіки», - уточнив Педченко.

Про постраждалих інформації немає.

Нагадаємо, росія обстрілює Харків майже щоночі, також бувають «прильоти» і вдень. У ніч на суботу росія вдарила ракетами по трамвайному депо, спалахнула житлова багатоповерхівка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: