У МОН розповіли, коли випускники шкіл отримають атестати

Читать на русском
В Україні цього року випускники 9-х та 11-х класів отримають атестати до 1 липня, повідомив голова МОН.
Фото Слово і діло

В Україні цього року випускники 9-х та 11-х класів отримають атестати до 1 липня.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у Telegram.

Вступна кампанія під час війни: чому мультитест для випускників викликає занепокоєнняЯкі побоювання виникають щодо мультипредметного тесту та у чому його переваги, читайте у матеріалі Слово і діло.

«В окремих регіонах України добігає кінця 2021/2022 навчальний рік. Випускники 9 та 11 класів ЗЗСО, освітній процес у яких завершився, вже можуть отримувати документи про освіту. До 1 липня кожен учень ЗОСО отримає свій документ щодо утворення державного зразка», – написав він.

Випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати свідоцтва у закордонних дипломатичних установах України у країні їхнього перебування.

Свідоцтва випускників, які не змогли виїхати з тимчасово окупованої території, зберігатимуться протягом року після завершення воєнного стану.

Усього виготовили 415 350 свідоцтв про базову середню освіту для дев'ятикласників та 224 521 свідоцтво про загальну середню освіту для одинадцятикласників. Наразі триває процес їх вступу до шкіл, щоб вручити випускникам.

Нагадаємо, цього року майже 230 тисяч українських абітурієнтів складатимуть національний мультипредметний тест. Здати його можна буде за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: