Джерело рангом вище за Лаврова: Грозєв розповів, хто попередив Захід про прийдешню війну в Україні

Читать на русском
Грозєв упевнений, що якби російські силовики знали про рішення путіна напасти на Україну, вони прийняли б певні заходи в ту, чи іншу сторону. Але вони не знали, зате знав Захід
Христо ГрозевYouTube

США були прекрасно обізнані про плани президента росії володимира путіна напасти на Україну - тоді як навіть 90% людей з оточення путіна і з силових структур росії не знали про це нічого. Вашингтон був попереджений про швидкий напад.

Про це розповів глава міжнародної розслідувальної групи Bellingcat Христо Грозєв в ефірі «Продолжение следует».

«Як цього можна досягти? Тільки маючи крота (глибоко законспірований агент розвідки - ред.) на найвищому рівні... Або якесь супертехнологічне рішення, про яке ніхто ще не знає» - сказав він.

Рахманін розповів, які помилки виправили росіяни після невдалого наступу на КиївЧлен оборонного комітету Ради Сергій Рахманін розповів, що після невдалого наступу на Київ, росіяни виправили кілька тактичних помилок. Зокрема, звузили театр військових дій та зменшили відстань між авангардом та тилом.

Грозєв упевнений, що якби російські силовики знали про рішення путіна напасти на Україну, вони прийняли б певні заходи в ту, чи іншу сторону. Але вони не знали, зате знав Захід, завдяки джерелу. Причому це джерело було дуже високого рангу.

«Це має бути людина вище ланцюжка Лаврова. Я абсолютно переконаний, що Лавров не знав, що війна почнеться. А ось в цій військовій тусовці про це знали приблизно 20 осіб. Ось хтось із 20 осіб мав би» - припустив він.

Грозєв припускає, що цим кротом міг би бути «кухар Путіна» і господар ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, або хтось з пригожинського оточення, оскільки ПВК брала участь у плануванні нападу на Україну, а коли кампанія провалилася - до Пригожина різко втратили довіру.

Нагадаємо, напередодні ста днів з початку російського вторгнення в Україну в Кремлі «попросили» державні ЗМІ не акцентувати увагу на тривалості війни проти України. Роблять це, щоб росіяни менше думали про те, чому їх армія не змогла домогтися значних успіхів.

В Офісі президента України раніше говорили, що війна завершиться до осені 2022 року, і то не факт. Саме тому президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження воєнного стану на 90 днів - практично до кінця літа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: