У Міноборони розповіли, яку територію доведеться перевіряти в Україні на наявність вибухівки

Читать на русском
В Україні через війну з рф необхідно перевірити на наявність вибухонебезпечних предметів приблизно 160 тисяч кв. кілометрів.

Через вторгнення російської федерації в Україні необхідно перевірити наявність вибухонебезпечних предметів приблизно 160 тисяч кв. кілометрів.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу у четвер, 16 червня.

На розмінування українських портів можуть піти місяці – ООННавіть якщо буде досягнуто домовленостей про розблокування морських портів України, на їхнє розмінування підуть місяці.

«Через російську збройну агресію в Україні близько 160 тисяч кв. км вимагають обстеження наявність вибухонебезпечних предметів. Ця площа набагато більша за Грецію або дві Хорватії», – написала Маляр.

За словами Маляр, Міноборони України та Женевський гуманітарний центр розмінування проробляють спільні проекти з протимінної діяльності, щоб повернути безпеку та спокій на звільнені від армії Росії території.

Під головуванням міністра оборони створено національний орган, який вже працює та здійснює координацію, комунікацію між усіма органами державної влади та міжнародними організаціями з питань протимінної діяльності.

Нагадаємо, на Київщині повністю розмінували ключові автодороги.

У МВС оцінили скільки років знадобиться Україні для повного розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: