На Київщині повністю розмінували ключові автодороги – МВС

Читать на русском
На Київщині повністю розмінували ключові автодороги, але говорити про повне розмінування області ще зарано.
фото ДСНС

На Київщині повністю розмінували ключові автодороги, але говорити про повне розмінування області ще зарано.

Про це заявив перший заступник голови МВС України Євген Єнін в ефірі національного телемарафону у п'ятницю, 20 травня.

На розмінування України після війни піде 10 років – ДСНСНебезпечні предмети виявлялися на територіях Київської, Чернігівської, Харківської, Сумської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей

«Підрозділами ДСНС та поліції розміновано ключові магістральні автодороги. Також активно працюємо над розмінуванням адмінбудівель та житлових будинків», - сказав він.

Єнін додав, що говорити про повне розмінування територій Київської області поки що зарано. На це, за його словами, піде кілька років.

Водночас по всій Україні необхідно розмінувати щонайменше 300 тис. кв. м. На очищення територій від вибухонебезпечних предметів потрібно приблизно 5-7 років. На цьому наголосила заступник міністра внутрішніх справ України Мері Акопян під час першого засідання створеного в Україні Міжнародного координаційного центру з питань гуманітарного розмінування.

За словами заступника голови МВС, після одного дня ведення бойових дій потрібно в середньому 30 днів на очищення територій.

Нагадаємо, в Ірпені у травні завершили поверхове обстеження саперами.

Раніше в ОВА повідомляли, що на повне розмінування Київщини потрібно понад рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: