Антикорупційний суд не скасував підозру члену Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовлено у задоволенні скарги адвоката на повідомлену підозру члену державної комісії.
Євген Гетьман

Вищий антикорупційний суд відмовився скасовувати повідомлення про підозру члену Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгену Гетьману, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 29 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Гетьмана подав скаргу на повідомлення про підозру. На думку захисника, обставини в підозрі є або суперечливими, або взагалі не відповідають матеріалам кримінального провадження. Він додав, що докази у справі зібрані у спосіб, що суперечить вимогам закону та містять ознаки провокації; сама ситуація нібито одержання хабара штучно створена, а факти недоведені. До того ж, адвокат пояснив, що нібито у заяві про вчинення злочину вказувалося прізвище саме Гетьмана як і обставин самої справи, за якою вручили підозру.

Детектив НАБУ заперечував проти задоволення скарги. Він зазначив, що підозра вручена з дотриманням процесуального законодавства. Детектив додав, що зібрані у кримінальному провадженні докази та їх сукупність відповідають тому мінімальному рівню стандарту обґрунтованою підозри. Вивчивши скаргу, суддя відмовила в її задоволенні.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: