ВАКС не призначив експертизу у справі члена Комісії з азартних ігор

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката підозрюваного про призначення судової комп'ютерно-технічної експертизи.

Вищий антикорупційний суд відмовився за клопотанням адвоката призначити експертизу мобільних телефонів, вилучених у члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгена Гетьмана, підозрюваного в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказував адвокат Гетьмана, у його клієнта детективи НАБУ вилучили мобільні телефони iPhone 11 Pro Max і iPhone XS. Вказані телефони були направлені детективом до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. На думку захисника, ці телефони вилучались стороною обвинувачення без участі сторони захисту, що не виключає можливість зміни, спотворення, видалення чи навпаки додавання інформації на такі планшет та телефони. Тому адвокат просив призначити комп'ютерно-технічну експертизу.

Вивчивши клопотання, суддя залишив його без задоволення. Він вказав, що телефони вже були направлені детективом на експертизу, що дасть можливість дати повний та належний висновок.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: