Зеленський доручив Головнокомандувачу ЗСУ розібратися з питанням забезпечення армії

Читать на русском
Зеленський визнав, що реальна ситуація відрізняється від доповідей, які він отримує, і доручив Залужному розібратися з питанням забезпечення армії
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному розібратися з питанням забезпечення воюючої армії всім необхідним, оскільки у ЗМІ з'являються тривожні публікації щодо нестачі у військах багатьох важливих речей.

Про це Зеленський заявив у своєму відеозверненні за підсумками 14 червня.

Україна отримала масу зброї від Заходу, на росію очікують дуже великі втрати – РезніковВже зараз запаси озброєння НАТО в Україні досягли таких розмірів, що російська армія приречена на великі втрати

«Попросив Головнокомандувача Збройних Сил України дуже уважно поставитися до повідомлень в ЗМІ та соцмережах про те, що у частини наших бійців немає достатніх засобів індивідуального захисту» - сказав він.

Зеленський додав, що доповіді, які він отримує, відрізняються від реальної ситуації, яку активно обговорює українське суспільство. Тому він чекає результатів перевірки в армії.

«Доповіді, які я отримую, істотно відрізняються від того, що обговорюється суспільством. І я очікую перевірки логістики в армії - перевірки того, що постачається, і того, як розподіляються засоби індивідуального захисту. На сьогодні всім, хто перебуває в зонах бойових дій, має вистачати всього необхідного для захисту» - сказав він.

Нагадаємо, за даними Міноборони, станом на сьогодні Україна отримала від західних країн близько 10 відсотків запитаної військової допомоги, в тому числі озброєння всіх видів і типів.

Для гарантованої перемоги у війні з росією на поточний момент Збройним силам України потрібно багато зброї. Серед іншого, це мінімум тисяча гаубиць натовського зразка, не менше трьох сотень реактивних систем залпового вогню, дві з половиною тисячі одиниць різної бронетехніки (включаючи танки) і не менше тисячі БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: