Кулеба обговорив підтримку України з Держсекретарем США Блінкеном: «Більше і швидше»

Читать на русском
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен повідомив про переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою щодо посилення військової підтримки України.
Голос Америки

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Під час переговорів сторони підняли тему підтримки Вашингтоном України.

Про це український дипломат повідомив у Twitter.

«Я висловив вдячність за вже надану США військову допомогу Україні та наголосив на терміновій потребі у більш регулярному постачанні більшої кількості важкого озброєння», - заявив Кулеба.

Які країни найбільше допомогли Україні з початку війни – рейтинг ForbesВидання Forbes склало рейтинг країн, які найбільше допомагали Україні від початку війни. До двадцятки друзів увійшли Польща, США, Естонія, Латвія, Канада, Литва, Британія та інші.

При цьому, міністр додав, що під час розмови вони з Блінкеном скоординували кроки для посилення санкційного тиску на країну-агресора.

Також, про переговори з очільником українського МЗС повідомив й Блінкен у своєму Twitter.

«Говорив сьогодні з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою про тривалу підтримку України з боку Сполучених Штатів, наших союзників та партнерів. Разом ми допоможемо народу України захистити та відбудувати їхню країну», – звітував Блінкен.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в рамках участі в зустрічі Контактної групи з питань оборони України зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном.

«Ми обговорили безпекову ситуацію в Україні та постачання зброї для української армії», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, що Байден підтвердив виділення Україні 1 млрд доларів військової допомоги.

Нещодавно голова Пентагону закликав надати Україні додаткову допомогу.

Також зазначимо, що сьогодні представники оборонних відомств понад 50 держав зібралися на нове засідання у форматі «Рамштайн». Під час зустрічі будуть анонсовані нові поставки зброї для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: