У Генштабі розповіли, де зараз точаться бої

Читать на русском
На Новопавлівському та Бахмутському напрямках ЗСУ відбили атаки росіян та змусили відступити на раніше зайняті позиції.

У районі населеного пункту Рубіжне у Харківській області продовжуються бойові дії. Українські військові також відбили штурм кількох населених пунктів на Слов'янському напрямку та продовжують відбивати спроби штурму у Сєвєродонецьку та Тошківці. А наступ росіян у районі Миколаївки Донецької області захлинувся.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів збройних сил республіки Білорусь ведуть розвідку, проводять інженерне обладнання позицій.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сопич, Баранівка, Уланове та Бачівськ Сумської області.

На Харківському напрямку підрозділи супротивника за підтримки вертольотів армійської авіації намагалися не допустити подальшого просування наших військ до кордону. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Перемога, Руська Лозова, Стара Гнилиця, Байрак, Верхній Салтів та Замулівка. Наніс авіаудару неподалік Мосьпанового. Йдуть бої в районі населеного пункту Рубіжне.

На Слов'янському напрямі основні зусилля супротивник зосереджує на продовженні наступу на Слов'янськ. З артилерії окупанти обстріляли райони населених пунктів Шевелівка, Вірнопілля, Грушуваха, Нова Павлівка, біля Гусарівки завдали авіаудару. PСУ відбили штурмові дії в районах Богородичне та Долина, ворог веде наступ у напрямку Краснопілля.

У росії можуть оголосити мобілізацію, але путін виступає проти – BloombergЙмовірно, росія може зважитися на проведення масової мобілізації, щоб заповнити дефіцит особового складу в армії. Однак путін категорично проти такого варіанту

На Донецькому напрямку ворог обстріляв з артилерії населені пункти Устинівка, Тошківка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Антонівка та Кам’янські Дачі.

На Лиманському напрямі окупанти активних дій не вели.

На Сєвєродонецькому напрямку противник здійснював вогневий вплив на наші позиції з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метьолкіно. Ворожа армійська авіація завдала авіаудару біля Білої Гори.

Українські військові успішно відображають спроби штурмових дій противника у Сєвєродонецьку та Тошківці, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку ворог вів артобстріли наших позицій у районах Спірного, Яковлівки, Покровського, Клинового та Новолуганська. Авіаудар армійської авіації зафіксовано поблизу Устинівки.

Як розповіли в Генштабі, наступ росіян у районі Миколіївки захлинувся завдяки діям ЗСУ – ворог зазнав втрат і відійшов, тепер перегруповується для відновлення наступу.

Крім того, противник вів штурмові дії в районах населених пунктів Золоте-3, Новолуганське, Берестове – також зазнав втрат і відійшов. Веде штурмові дії в районі Врубівки, бої продовжуються.

На Новопавлівському напрямку захисники України відбили наступ у районі населеного пункту Шевченко – ворог відійшов.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій супротивник не вів.

На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв населені пункти Тополине, Лепетиха, Березнегувате, Кобзарці, Шевченкове, Посад-Покровське та Лупареве. Завдав авіаудару поблизу Княжівки.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря три носія КРМБ типу «Калібр».

Нагадаємо, у Пентагоні вважають цифри щоденних втрат Збройних сил України, про які публічно заявив Київ, такими, що відповідають істині та достовірними.

У той же час, загальні втрати російської армії в ході війни в Україні становлять 32 тисячі 500 військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: