У КМДА прокоментували заяви про нібито холерну паличку у воді з-під крану

Читать на русском
Інформація про холерну паличку в Києві - фейк та частина інформаційної війни. Якість водопровідної води у Києві відповідає санітарним нормам.

Київводоканал спростував інформацію про те, що водопровідна вода в місті може бути небезпечною через наявність у ній холерної палички.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

У яких країнах можна пити воду з-під крануВоду з-під крана можна спокійно пити в Австрії, Фінляндії, Ісландії, Ірландії, Норвегії, Швейцарії.

«Зараз у мережі поширюється фейкова інформація про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Таке повідомлення вже поширилося пабликами і чатами різних міст. У повідомленнях зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти та овочі необхідно виключно кип'яченою водою», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Київводоканалі, ця інформація не відповідає дійсності і, ймовірно, спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки.

Підприємство зазначає, що якість питної води контролюють за показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпеки. Жодних відхилень від норми зараз немає, водопровідна вода цілком безпечна.

«Інформація про нібито неякісну водопровідну воду є частиною інформаційної боротьби, яка йде в рамках війни з російськими окупантами», – додав генеральний директор Київводоканалу Сергій Крушановський.

Нагадаємо, окупанти розповсюджують фейки про спалах холери в Одесі та Миколаєві.

А у захопленому Маріуполі окупанти готуються до запуску «інфекційки» через загрозу холери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: