В Україні не виявлено випадків холери – МОЗ

Читать на русском
На території України за результатами епідемічного нагляду і моніторингу навколишнього середовища не виявлено випадків холери.
Фото my.ua

На території України за результатами епідемічного нагляду і моніторингу навколишнього середовища не виявлено випадків холери.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін.

Він заявив, що у період з 1 червня було обстежено понад 440 хворих із гострими кишковими інфекціями, серед них 165 на предмет інфікування холерою. Також з профілактичною метою було обстежено шестеро здорових людей. У жодному випадку холерних вібріонів виявлено не було.

«Також досліджувались проби об’єктів довкілля, зокрема майже 100 зразків прісної, 9 морської та 80 стічної води. Небезпечних для життя підвидів холерних вібріонів не виявлено», – зазначив Кузін.

Головний державний санітарний лікар розповів, що доволі складно отримати інформацію із тимчасово захоплених росіянами територій, зокрема з Маріуполя. Водночас ризики поширення інфекційних захворювань там зростають.

Нагадаємо, російські окупанти публічно заперечують загрозу холери в Маріуполі, однак в терміновому порядку готують до запуску інфекційне відділення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: