Тимчасово окупованому Маріуполю загрожує великий спалах холери – британська розвідка

Читать на русском
В тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі існує ризик великого спалаху холери. Поодинокі випадки реєструють з травня.
andriyshTime

В тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі існує ризик великого спалаху холери. Поодинокі випадки реєструють з травня.

Про це повідомляє військова розвідка міністерства оборони Великої Британії.

Відомо, що у 1995 році Україна теж страждала від незначних спалахів холери на узбережжі Азовського моря.

«Оскільки медичні послуги в Маріуполі, ймовірно, близькі до колапсу, великий спалах холери в Маріуполі суттєво погіршить ситуацію», – йдеться в повідомленні.

На окупованих територіях півдня України фіксують нестачу питної води, а в Херсоні немає медикаментів. Також існують серйозні перебої в телефонному звʼязку та інтернет-послугах.

Крім цього, британські розвідники зазначають, що окупанти знову контролюють більшу частину Сєвєродонецька в Луганській області, але війська рф мало просунулися у спробах оточити велику територію з півночі та півдня.

Раніше повідомляли, що у заблокованому окупантами Маріуполі хаотичні поховання та літні дощі можуть призвести до епідемічної катастрофи. В місті до кінця року від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: