В Маріуполі окупанти готуються до запуску «інфекційки», через загрозу холери

Читать на русском
Російські окупанти публічно заперечують загрозу холери в Маріуполі, однак в терміновому порядку готують до запуску інфекційне відділення.
Getty Images

Російські окупанти публічно заперечують загрозу холери в Маріуполі, однак в терміновому порядку готують до запуску інфекційне відділення.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Він розповів, що окупанти вже майже приготували чотири бокси для ізоляції хворих.

«Інфекційне відділення буде відкрите на базі ковідного відділення, яке під час під час вуличних боїв в Маріуполі використовувалась окупантами для зберігання близько 600 тіл загиблих. Відділення смерті», – зазначає в повідомленні Андрющенко.

Окупанти «деукраїнізували» стелу «Маріуполь»: як вона виглядає теперРосійські окупанти видозмінили стелу з написом Маріуполь – українську літеру і як змогли замінили на російську.

Відомо, що інфекційне відділення очолює росіянин, що приїхав з Сибіру за пригодою на «медичне сафарі» для отримання унікального досвіду.

Нагадаємо, британська розвідка стверджує, що в тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі існує ризик великого спалаху холери. Поодинокі випадки реєструють з травня.

Раніше повідомляли, що у заблокованому окупантами Маріуполі хаотичні поховання та літні дощі можуть призвести до епідемічної катастрофи. В місті до кінця року від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: