Небезпечно для життя: мешканців Маріуполя закликали не пити воду із крану

Читать на русском
Окупанти повідомили про відновлення водопостачання у Маріуполі з четверга, 12 пити, проте пити її небезпечно через високу концентрацію хлору.

Окупанти повідомили про відновлення водопостачання у Маріуполі з четверга, 12 пити, проте пити її небезпечно через високу концентрацію хлору.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріупольці, раптом у вас у крані з'явиться вода, використовуйте її виключно як технічну. Кількість хлору за відсутності технології і з урахуванням двомісячного простою системи може бути смертельною. Дбайте про себе», - зазначив він.

Бійці «Азова» закликали ООН врятувати поранених захисників МаріуполяБійці «Азову» звернулися до ООН та Червоного Хреста із закликом допомогти з евакуацією поранених на «Азовсталі» - там перебувають сотні тих, кому життєво необхідна медична допомога.

За його інформацією, цю воду слід використовувати з технічною метою хоча б протягом тижня.

Окупанти анонсували тестовий запуск міської насосної станції у с. Старий Крим завтра, 12 травня. За їхнім твердженням, вода йтиме самопливом по місту та її вистачить приватному сектору та першим поверхам багатоповерхівок.

Водночас Андрющенко зазначає, що запуск водопостачання призведе до переповнення каналізаційної системи, що не працює, і запуск її навіть не запланований.

«Неважко прорахувати, до чого це призведе. Окупанти вирішили просто втопити Маріуполь у фекаліях буквально. Найбільший ризик у цьому – стрімке зростання інфекційних захворювань та зростання смертності. Хоча цілком можливо, що це є частиною плану окупантів», - резюмував він.

Раніше у мерії повідомили про те, що у Маріуполі від антисанітарії може померти понад 10 тисяч осіб.

Нагадаємо, за інформацією депутата міської ради Маріуполя, окупанти готуються 11 травня застосувати хімзброю в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: