Суд ухвалив вирок командиру відділення «народної міліції ДНР»

Читать на русском
Суд засудив до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна командира відділення народної міліції ДНР через державну зраду.
gp.gov.ua

На Полтавщині суд засудив до 15 років в'язниці з конфіскацією майна командира відділення «народної міліції ДНР» через державну зраду.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора 13 червня.

На Медведчука можуть обміняти двох британців, «засуджених» до страти – ЗМІУкраїна не відкидає можливості обміну «засуджених» у «ДНР» до страти британців Шона Піннера та Ейдена Асліна.

«При публічному звинуваченні Полтавської обласної прокуратури мешканця м. Донецька визнано винним у державній зраді, вчиненій в умовах військового стану, у участі в діяльності, не передбаченому законом збройного формування, порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст.438 КК України). Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить йому», – йдеться у повідомленні.

Прокуратурою в суді доведено, що наприкінці лютого 2022 року чоловік вступив до так званої «народної міліції ДНР», де обійняв посаду командира відділення. Йому видали камуфляжну форму зразка збройних сил Росії та зброю.

«Приїхавши на територію Сумської області у складі незаконного збройного формування, він виконував накази командирів російської армії, чергував на блокпостах, здійснював перевірки осіб та транспортних засобів, а також спільно з військовослужбовцями Росії проникнув на територію одного з підприємств та пограбував майно», – розповіли в ОДП.

Нагадаємо, в Україні вже відбулися два судові процеси над російськими військовими за звинуваченням у порушенні звичаїв війни.

Одного з них засудили до довічного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: