Визнали свою провину: в Україні суд ухвалив вирок ще двом російським військовим

Читать на русском
Завершився другий в Україні судовий процес ще над двома військовослужбовцями російської армії. Бобикін та Іванов отримали тюремний термін.
фото Суспільне

На Полтавщині сьогодні завершився другий в Україні судовий процес над військовослужбовцями російської армії, яких підозрюють у порушенні законів війни. Окупанти обстрілювали мирні райони Харківщини.

Про це повідомляє Суспільне.

У кремлі відреагували на вирок російському військовомуРосія спробує захистити інтереси свого військовослужбовця Вадима Шишимаріна. Він став першим російським окупантом від початку вторгнення, якому суд Києва виніс вирок.

«У Котелівському райсуді 31 травня було оголошено вирок російським військовим Олександру Бобикину та Олександру Іванову. Їм призначили 11 років 6 місяців ув'язнення. Російські військові звинувачуються у порушенні законів та звичаїв війни. Обидва свою провину визнали», - пише портал.

Відомо, що прокуратура просила призначити обвинуваченим покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Їхні захисники клопотали знизити термін.

Нагадаємо, суд на російськими військовими Бобикіним та Івановим розпочався на Полтавщині 19 травня. За даними слідства, у перший день військового вторгнення росії в Україну вони з «Граду» обстріляли Харківщину з російської, а потім і з української території. Снаряди влучили у житлові будинки у Козачій Лопані та ветеринарний ліцей у селищі Ветеринарне під Дергачами.

Першим засудженим російським військовим в Україні став Вадим Шишимарін. Солом'янський райсуд Києва визнав російського військового винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним убивством мирного жителя у Сумській області. Його засудили до довічного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: