КМУ затвердив порядок виплати пенсій та соціальних допомог на тимчасово окупованих територіях

Читать на русском
Йдеться про соціальні та пенсійні виплати в межах територіальних громад, які перебувають в окупації, оточенні, зоні активних бойових дій
Ілюстративне фотоPixabay

Кабінет міністрів України унормував можливість отримання пенсій та соціальних виплат громадянами України, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, і де не здійснює діяльність державний Ощадбанк та інші українські банки.

Про це йдеться в постанові, опублікованій 10 червня на Урядовому порталі.

Так, у документі йдеться про соціальні та пенсійні виплати в межах територіальних громад, розташованих у районі проведення військових (бойових) дій, або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

«Мешканцям таких територій виплати здійснюватимуться через АТ Укрпошта. Пенсії та інші соцвиплати виплачуватимуть з урахуванням технічної можливості та пріоритетності забезпечення безпеки життя і здоров'я працівників і клієнтів» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, з початком війни виникло питання своєчасної та ефективної виплати пенсій українцям, які перебувають на тимчасово окупованих росією територіях України. Кабінет міністрів передбачив кілька варіантів вирішення цієї проблеми.

Тим часом у тимчасово окупованому Маріуполі російські окупанти почали роздавати пенсії в рублях. При цьому частина маріупольців принципово відмовилися від виплат рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: