Кому у червні перерахують пенсії – названо категорію українців

Читать на русском
У червні працюючим українцям виплатять перераховані пенсії. Розмір підвищення визначатиметься індивідуально залежно від тривалості страхового стажу та зарплати.
Слово і діло

У червні деяким категоріям пенсіонерів буде проведено перерахунок пенсійних виплат. Йдеться про працюючих українців.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

У червні пенсіонери, що працюють, отримають підвищені, починаючи з квітня, виплати після перерахунку відповідно до статті 42 закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Пенсії в Україні: коли, у кого та на скільки зростуть виплати у 2022 роціУкраїнцям кілька разів підвищать пенсії у 2022 році. Коли, кому і на скільки – у матеріалі Слово і діло.

Як уточнили в міністерстві, доплату за квітень та травень буде нараховано разом із підвищеною пенсією за червень на рахунки працюючих пенсіонерів в уповноважених банках та у виплатних відомостях Укрпошти.

Перерахунок буде здійснено автоматично на підставі звітності роботодавців про страхові стажі та заробітну плату, надбані після 1 березня 2020 року.

Пенсії підвищать тим працюючим українцям, яким пенсію було призначено або вже перераховано два роки тому, тобто до 1 квітня 2020-го. Розмір підвищення визначатиметься індивідуально залежно від тривалості страхового стажу та зарплати.

Для працюючих пенсіонерів, пенсії яких виплачуються у мінімальному розмірі, додаткові перерахунки будуть проведені з 1 липня.

Нагадаємо, раніше у Мінсоцполітики пояснили, як отримати пенсію у регіонах України, де йдуть бойові дії.

Глава міністерства Марина Лазебна також заявила, що пенсії та соціальні виплати українцям, які опинилися в зонах тимчасової окупації, нараховуються, як належить.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: