Як виплачуються пенсії українцям на тимчасово окупованій території: коментар Мінсоцполітики

Читать на русском
Якщо з якоїсь причини пошта не має можливості передати пенсію одержувачу на окупованій території, для нього відкривають рахунок в державному Ощадбанку
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

З початком війни постало питання своєчасної та ефективної виплати пенсій українцям, які перебувають на тимчасово окупованих Росією територіях України. Кабінет Міністрів передбачив кілька варіантів вирішення цієї проблеми.

Про це розповіла міністр соціальної політики України Марина Лазебна в ефірі Національного телемарафону.

Так, в тому випадку, якщо з якоїсь причини пошта не має можливості передати пенсію одержувачу на окупованій території, або відділення пошти не працює, для одержувача пенсії відкривається рахунок в державному Ощадбанку. На ньому будуть зберігатися всі нараховуються кошти, а пенсіонер може зняти ці гроші в першому ж працюючому відділенні банку при пред'явленні документів.

При цьому якщо банк не зможе довести готівкові кошти до установ, пенсія буде доставлена поштою і передана особисто в руки одержувачу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в червні деяким категоріям пенсіонерів буде проведений перерахунок пенсійних виплат. Йдеться про працюючих українців.

Раніше в Мінсоцполітики запевнили, що всі належні пенсії та соціальні виплати тим українцям, хто опинився в зонах тимчасової рашистської окупації, нараховуються, як годиться. При цьому якщо людина раніше отримував виплати на свою карту, то для нього нічого не змінюється.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: