Готівку завезли броньовиками: у Маріуполі окупанти почали роздавати пенсії у рублях

Читать на русском
У Маріуполі російські окупанти почали роздавати пенсії у рублях. Частина маріупольців принципово відмовилися від виплат рф.
Фото Слово і діло

У захопленому Маріуполі російські окупанти почали роздавати пенсії у рублях. У цьому частина маріупольців відмовилися від виплат рф.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram у четвер, 9 червня.

Шість годин у черзі за їжею: радник мера Маріуполя розповів про ситуацію в містіУ Маріуполі жителі по шість годин стоять на спеці у черзі за їжею. Але за день видають лише до 400 продуктових наборів, а в черзі стоять до двох тисяч людей.

«Окупанти почали видавати пенсії від росії у Маріуполі. За їхніми даними, зареєстровано близько 47 тис. пенсіонерів, проте наші джерела повідомляють, що ще близько 10 тис. маріупольців принципово не подали документи на подачки окупантів», – написав Андрющенко.

У перерахунку із рублів на гривню розмір пенсії становить 2600 гривень. За словами радника мера, видача пенсій очікувано перетворилася на чергове пекло та знущання. Черга розписана до кінця місяця, але це не рятує від хамства та битви за виживання.

«Головне питання – звідки гроші та як видають. Видають готівкою, яку напередодні броневиками було завезено. В рублях. Це чудово демонструє міць російської економіки та чесність звітів путіна про економічні прориви. Тупо штампують на друкарському верстаті стільки готівки, скільки потрібно. Сучасна історія грошей росії такий самий фейк, як і сама росія», – додав Андрющенко.

Нагадаємо, у травні в Маріуполі окупанти почали роздавати російські паспорти.

При цьому росіяни продовжують шукати серед місцевих жителів азовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: