Росіяни мінують Херсонщину боєприпасами 50-х років минулого століття – розвідка

Читать на русском
Російські окупанти мінують Херсонську область боєприпасами, які зберігалися на складах та призначалися для утилізації.

Російські окупанти мінують Херсонську область старими боєприпасами, які зберігалися на складах та призначалися для утилізації.

Про це повідомляє ГУР Міноборони у четвер, 9 червня.

У МВС оцінили, скільки років знадобиться Україні для повного розмінуванняВ середньому щодня піротехнічні підрозділи ДСНС вилучають від 2000 до 5000 вибухонебезпечних предметів.

«Нещодавно на окуповану Херсонську область прибула колона російських військових вантажівок із радянськими мінами, виготовленими у 50-х роках минулого століття. Боєприпаси зберігалися на складах у ростовській області та були підготовлені для знищення. Привласнивши кошти на утилізацію, російське командування передало в передові підрозділи загарбників для мінування оборонних позицій», – йдеться у повідомленні.

Так, намагаючись зупинити ЗСУ, російські війська терміново будують додаткові лінії оборони, мінують територію та створюють інженерні загородження.

При спробі встановлення мінних загорож на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів з батальйонно-тактичної групи 7 військової бази 49 загальновійськової армії південного військового округу (в/ч 09332) російських окупаційних військ, додали в ГУР.

«З військовою поліцією та офіцерами ФСБ, які працювали на місцях вибухів, командування БТГ домовилося, що це буде класифіковано як нещасний випадок. Сім'ї саперів за загибель родичів-окупантів виплат не отримають», - довідалися у розвідці.

Нагадаємо, троє мешканців курортного селища Лазурного на Херсонщині на смерть підірвалися на російській міні.

На Київщині люди підірвалися на міні у лісі – вони вижили, але отримали контузію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: