Європарламент схвалив скасування мит на весь український експорт

Читать на русском
Європарламент схвалив скасування на рік мит на промислову продукцію з України, ввізні мита на фрукти та овочі, а також антидемпінгові мита та захисні заходи щодо імпорту сталі.

Європейський парламент сьогодні, 19 травня, підтримав скасування на один рік імпортного мита ЄС на весь український експорт.

Рішення було підтримане 515 голосами, 32 депутати виступили «проти», 11 – утрималися, передає прес-служба ЄП.

Зовнішня торгівля України: як змінювався експорт та імпортЯк змінювався експорт та імпорт України останні сім з половиною років – на інфографіці Слово і діло.

Вирішено повністю скасувати ввізне мито на промислову продукцію, ввізне мито на фрукти та овочі, а також антидемпінгове мито та захисні заходи щодо імпорту сталі терміном на один рік.

«Перед обличчям російської агресії Україна бореться не лише за свою свободу та безпеку, а й за свободу та безпеку всієї Європи. Тому ми маємо підтримувати Україну на всіх рівнях усіма доступними нам засобами: не лише зброєю та санкціями, а й нашою торговельною міццю. Надання Україні підтримки, необхідної для самозахисту, не закінчується на полі бою; це включає забезпечення того, щоб економіка України залишалася стійкою та конкурентоспроможною», – заявила постійна доповідачка по Україні Сандра Калнієте.

Зазначається, що Україна є 15 найбільшим торговим партнером ЄС, на частку якого припадає близько 1,2% від загального обсягу торгівлі. Вжиті заходи набудуть чинності після опублікування в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, Велика Британія на рік раніше скасувала всі мита та обмеження на український експорт за умовами угоди про вільну торгівлю.

Крім цього, Канада вирішила відмінити на один рік абсолютно всі мита на українські товари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: