Провокація та залякування: спецслужби рф шлють українським військовим погрози в месенджери

Читать на русском
Російські спецслужби намагаються залякати українських військових, розсилаючи на їхні особисті телефонні номери повідомлення із погрозами.
facebook.com/GeneralStaff.ua/

Російські спецслужби намагаються залякати українських військових, розсилаючи на їхні особисті телефонні номери повідомлення із погрозами. Це один із видів психологічної атаки з боку ворога.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у середу, 8 червня.

Роспропаганда поширює фейк, що Британія визнала непереможність рфПропаганда використовує авторський матеріал британського журналіста Ларі Еліота для просування наративу про те, що росія начебто виграє в економічній війні, розв’язаній Заходом.

Повідомлення містять заклики зрадити присягу, скласти зброю, здатися в полон або перейти на бік ворога. Їх розсилають через SMS та месенджери «Телеграм», «Вайбер», «Сигнал» або «Ватсап».

Як зазначили в Генштабі, посилюються загрози персональними даними: прізвище та ім'я, код платника податків, місце реєстрації та іноді дані про чисельність та склад сім'ї.

«У тексті загроз йдеться про нібито точну установку місця знаходження особи, якій надійшло зазначене повідомлення; вказується, що, у разі продовження служби, за місцями проживання власника телефону та його сім'ї буде завдано точних ракетних ударів», – розповідає Генштаб.

Наголошується, що такого типу загрози насамперед спрямовані на те, щоб дестабілізувати морально-психологічний клімат у ЗСУ, посіяти сумніви та знизити бойовий дух.

Зазвичай зазначені персональні дані осіб є застарілими (особа давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі тощо).

«Таким чином, не викликає сумнівів, що відправлені загрози є звичайними маніпуляціями людської психікою. Подібні дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями – «точного ракетного обстрілу» або «ми тебе знайдемо», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, за даними СБУ, окупанти тікають з армії, незважаючи на погрози розстрілів та покарань.

У РНБО повідомляли, що шахраї публікують фейки про евакуацію із Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: