Затриманому депутату Одеської облради з партії Труханова повідомили про підозру

Читать на русском
Очільниця Офісу генпрокурора підписала повідомлення про підозру члену Одеської облради від партії мера Одеси.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру депутату Одеської обласної ради від партії «Довіряй ділам» Дмитру Чапіру, а Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила її.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прес-релізі не вказується прізвище депутата, проте за даними «Слово і діло» з власних джерел ідеться про Дмитра Чапіра. Він також обіймає посаду голови постійної комісії Одеської облради з питань охорони здоров'я.

«8 червня прокурором САП за дорученням генерального прокурора за участі детектива НАБУ вручено повідомлення про підозру депутату Одеської обласної ради, який є головою однієї з постійних комісій облради, викритого напередодні на отриманні 120 тис. грн неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, за версією слідства, депутат вимагав та отримав неправомірну вигоду від директора медичного закладу за не перешкоджання в діяльності підприємства та за «гарантію» залишення на посаді. Після одержання коштів його затримали. Дії депутата облради кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше суд на прохання НАБУ та САП передав до армії майже 150 млн грн, вилучених у брата керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: