ЗСУ відбили штурм у бік Слов'янська і утримують Сєвєродонецьк – Генштаб

Читать на русском
Станом на вечір понеділка, 6 червня, ЗСУ продовжують утримувати Сєвєродонецьк, провівши напередодні контрнаступ. Також росіяни не змогли здійснити контрнаступ у бік Слов'янська.

Станом на вечір понеділка, 6 червня, ЗСУ продовжують утримувати Сєвєродонецьк, провівши напередодні контрнаступ. Також росіяни не змогли здійснити контрнаступ у бік Слов'янська.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ввечері у понеділок, 6 червня.

«Основні зусилля ворог зосереджує на спробах встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк та блокування наших військ у районі населеного пункту Лисичанськ. Наші воїни зводять нанівець спроби ворога взяти під контроль автодорогу «Бахмут - Сєвєродонецьк», - йдеться у повідомленні.

Щодо Слов'янського напрямку, то ворог веде підготовку до відновлення штурмових дій з метою покращення тактичного становища.

«Для поповнення втрат здійснює підготовку особового складу на території російської федерації», - додають у Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Обстановка особливих змін не зазнала.

На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник утримує окремі підрозділи зі складу 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу. Також, у Брянській області, в безпосередній близькості від державного кордону з нашою державою, знаходяться ворожі артилерійські підрозділи.

На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення бойових дій у прикордонних районах на північ від міста Харкова.

Ремонтно-відновлювальні підрозділи ворога ведуть роботи з відновлення зруйнованого залізничного мосту через річку Оскол у районі залізничної станції Куп'янськ-Вузловий.

На Харківському напрямку ворог веде оборонні бої з метою стримування просування підрозділів Сил оборони до Державного кордону та контролю за автошляхом Білгород – Куп'янськ. У районах населених пунктів Шестаково, Перемога та Байрак провів дистанційне мінування ділянок місцевості.

Наші підрозділи успішно відобразили штурм на напрямі населеного пункту Довгеньке. Нанесли російським окупантам втрати. Ворог відійшов.

На Донецькому напрямку продовжуються заходи щодо відновлення боєздатності окупаційних підрозділів. На окремих полігонах відзначено проведення заходів бойового погодження мотострілецьких та танкових підрозділів супротивника, доукомплектованих мобілізованими.

На Лиманському напрямку з метою знищення фортифікаційних споруд ворог обстрілював наші підрозділи з мінометів та артилерії в районах Тетянівки та Піскунівки. Завдав ракетного удару по Миколаївці.

На Бахмутському напрямку з метою підтримки дій підрозділів ворог обстрілює зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів райони населених пунктів Берестове, Федорівка та Миронівка. Завдав авіаційний удар гелікоптерами Ка-52 поблизу Ротов.

Для розвідки маршрутів висування та уточнення позицій наших військ противник використовує диверсійно-розвідувальні групи, що діють у районі Білогорівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. Здійснював обстріл із застосуванням артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Богоявленка, Володимирівка, Малинівка та Щербаки.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та інженерному обладнанні оборонних рубежів. Здійснює підготовку до активізації бойових дій.

Для розвідки маршрутів висування та уточнення позицій наших військ противник використовує диверсійно-розвідувальні групи, що діють у районі Білогорівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. Здійснював артилерійські обстріли в районах Богоявленки, Володимирівки, Малинівки та Щербаків.

Ворог посилив угруповання військ силами до батальйонної тактичної групи на Запорізькому напрямку.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля утриманні зайнятих рубежів. Здійснює підготовку до активізації бойових дій.

Раніше ми писали про те, що прокуратура розслідує обстріл військами росії Оріхового і Гуляйполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: