Наступ росії на Донбасі застопорився – британська розвідка

Читать на русском
У британській розвідці заявили, що за останній тиждень просування російської армії зупинилося. Найближчим часом їй потрібно буде досягти хоч якогось прориву, щоб перетворити тактичні успіхи на успіх на оперативному рівні.

План росії, як і раніше, полягає в тому, щоб оточити українські сили в районі Сєверодонецька та Лисичанська. Але за останній тиждень просування армії окупантів зупинилося.

Про це йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Британії.

Генерал Годжес спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть до контрнаступу на ДонбасіГенерал США Годжес вважає, що кульмінація боїв на Донбасі настане у серпні, а наприкінці літа або у вересні ЗСУ зможуть розпочати контрнаступ.

У розвідці повідомили, що у вихідні українські сили відбили частину Сєверодонецька, але російські війська, ймовірно, продовжують окупувати східні райони міста.

«Більш широкий план росії, ймовірно, як і раніше полягає в тому, щоб відрізати район Сєвєродонецька як з півночі, так і з півдня. Росія досягла успіхів на південному, Попаснянському напрямі протягом травня, але її просування в цьому районі зупинилося за останній тиждень. Повідомлення про важкі артилерійські обстріли в районі Ізюма свідчать про те, що росія готується докласти нових зусиль на північному напрямку. Росії майже напевно потрібно домогтися прориву хоча б на одному з цих напрямків, щоб перетворити тактичні успіхи на успіх на оперативному рівні і просунутися до своєї політичної мети з контролю над усією Донецькою областю», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни вважають, що російській армії після боїв та втрат у Сєвєродонецьку може не вистачити сил, щоб захопити значну територію Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: