ЗСУ відбили наступ росіян на Бахмутському напрямі – Генштаб

Читать на русском
Російські війська продовжують штурм Сєвєродонецька. Окупанти намагалися наступати також на Бахмутському напрямку, але ЗСУ відбили наступ.

Збройні сили України відбили наступ російських військ на Бахмутському напрямку. Крім того, противнику завдано втрат у районі Сєверодонецька.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі. У рамках створення південного оперативного командування передбачається збільшення чисельності армії в Білорусі до 80 тисяч осіб.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив, ознак створення ударних угруповань не виявлено. У прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджується на утриманні зайнятих рубежів, прикордонних районах на північ від Харкова та стримуванні просування наших військ. Проводить дистанційне мінування місцевості у бік наступу наших військ на Рубіжне.

На Слов'янському напрямку противник зосереджує основні зусилля на продовженні наступу на напрямки населених пунктів Ізюм та Слов'янськ. Намагається просунутися у напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина.

У ISW розповіли, про що свідчать успішні контратаки ЗСУ у СєверодонецькуКонтратаки ЗСУ у Сєверодонецьку привертатимуть більше уваги російських окупантів, це залишить уразливими їхні позиції на інших напрямках.

Також окупанти обстрілювали українські позиції у районах населених пунктів Базалівка, Бражківка, Грушуваха.

На Донецькому напрямку, крім артилерійських обстрілів, ворог завдав авіаударів із літаків та гелікоптерів. Основні зусилля агресор зосередив на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

На Лиманском напрямі противник активних бойових дій не вів. Завдав ракетного удару по населеному пункту Миколаївка за 4 км на схід від Слов'янська.

Ворог продовжує штурм міста Сєвєродонецьк, бойові дії продовжуються. ЗСУ завдають противнику втрати.

На Бахмутському напрямку українські війська успішно протидіяли та відбили наступ противника у напрямках населених пунктів Нагірне, Берестове, Криничне, Роти.

З метою посилення угруповання на напрямках Попасна, Миколаївка ворог здійснює передислокацію підрозділів.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних бойових дій не вів.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на поліпшенні свого тактичного становища, зміст зайнятих рубежів, поповнення боєприпасів та ПММ. У Генштабі повідомили, що українські вертольоти завдали ударів по скупченням ворожих сил у Херсонській області, а літаки – по складах боєприпасів у Миколаївській області. Противник втратив понад 20 осіб та до 10 одиниць військової техніки.

З метою відновлення втраченого становища ворог, за підтримки артилерії та армійської авіації, вчинив наступальні дії у напрямку Лозове – Біла Криниця, успіху не мав.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Минулої доби ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямках відбили 10 атак ворога, знищили танк, 3 артилерійські системи, 2 бойові броньовані машини, автомобіль і два склади з боєприпасами. Підрозділи протиповітряної оборони збили два безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

Нагадаємо, що напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти планують захопити Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: