Прокуратура розслідує обстріли військами рф Оріхового та Гуляйполя

Читать на русском
Українські органи правопорядку розпочали слідство за фактом воєнних злочинів, вчинених окупантами під час обстрілів двох міст у Запорізькій області.

Запорізька обласна прокуратура розпочала слідство за фактами порушення законів та звичаїв війни поєднаних з умисним вбивством унаслідок обстрілів збройними силами російської федерації міст Гуляйполе та Оріхів у Запорізькій області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Окупанти продовжують обстрілювати Гуляйполе та Оріхів на Запоріжжі – розпочато провадження. За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 3-4 червня від чергових обстрілів окупаційних російських військ знову постраждали міста Гуляйполе та Оріхів. Загинули два чоловіка та жінка, також серед мирного населення є поранені. Зазнала значних пошкоджень місцева цивільна інфраструктура. Пошкоджено будинки, господарські споруди, гаражі.

Нагадаємо, російські війська з реактивних система залпового вогню обстріляли Гуляйполе і Оріхів у Запорізькій області. Раніше Офіс генерального прокурора розпочав розслідувати обстріл військами рф у тому ж регіоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: