В «Енергоатомі» відреагували на можливе відключення Запорізької АЕС

Читать на русском
У «Енергоатомі» спростували інформацію щодо можливого припинення роботи Запорізької АЕС та запевнили, що жодного відключення не буде.

У «Енергоатомі» спростували інформацію щодо можливого припинення роботи Запорізької АЕС та запевнили, що жодного відключення не буде.

Про це повідомляє НАЕК Енергоатом.

«Енергоатом» офіційно заявляє, що на сьогодні існує лише один сценарій – це стабільна та надійна робота ЗАЕС в енергосистемі України. Її відключення неможливе ні з технічного, ні з безпеки, ні з економічного, ні з політичного погляду. Тому хочемо офіційно заявити, що Запорізька АЕС працювала, працює та стабільно працюватиме в енергосистемі України. У нас є всі підстави впевнено про це заявляти», - йдеться у повідомленні.

У компанії також розповіли, що працівники атомної станції роблять все можливе та неможливе.

«Працюючи під шаленим тиском окупантів, ризикуючи своїм життям та здоров'ям, дбаючи про те, чим нагодувати та як врятувати сім'ю в Енергодарі, вони щодня забезпечують безпечну експлуатацію атомних енергоблоків станції. При цьому вони залишаються справжніми українськими патріотами та готові ризикувати власним життям задля забезпечення ядерної та радіаційної безпеки та недопущення ядерного тероризму», - повідомили в «Енергоатомі».

Раніше з'явилася інформація про те, що у разі загрози втрати контролю над окупованою військами росії Запорізької АЕС, її буде повністю відключено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: