Обстріл 26 травня Запорізької області: ОГП розпочав розслідування

Читать на русском
Запорізька прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом обстрілів міста і селища у Запорізькій області, внаслідок яких постраждали мирні люди.

Запорізька обласна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом обстрілів 26 травня міста Гуляйполе і селища Степногірськ у Запорізькій області. Через них загинули дві жінки.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Обстріли Гуляйполя та Степногірська на Запоріжжі – розпочато провадження. За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством ч. 2 ст. 438 КК України)», – інформує ОГП.

За даними слідства, 26 травня окупанти з артилерійської зброї та систем залпового вогню вкотре обстріляли місто Гуляйполе. Внаслідок ворожої атаки загинула 67-річна жінка. Пошкоджено та зруйновано понад 20 приватних будинків та господарських споруд місцевих мешканців. Також ворожі снаряди влучили у дві багатоповерхівки, пошкодили міській газопровід та інші об'єкти цивільної та критичної інфраструктури. Того ж дня в результаті обстрілу селища Степногірськ було смертельно поранено 75-річну мирну жительку.

Справу розслідуватиме Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Нагадаємо, окупанти вже не вперше обстрілюють Гуляйполе, повідомлялося про постраждалих.

Також у Запорізькій області окупанти обстріляли Василівку та звинуватили у цьому Збройних сил України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: