Російська ракета пролетіла критично низько над АЕС на Миколаївщині - Енергоатом

Читать на русском
Росія продовжує створювати загрози ядерній безпеці українських АЕС та загрожує усьому світу новою ядерною катастрофою.

Вранці у неділю, 5 червня, російська ракета «Калібр», яку запустили по Києву, пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС що на Миколаївщині.

Про це повідомляє Енергоатом.

«05 червня росія вчинила черговий акт ядерного тероризму – о 5.30 ранку російська крилата ракета, схожа на ракету типу «Калібр», пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС. Наразі росія продовжує створювати загрози ядерній безпеці українських АЕС та загрожує усьому світу новою ядерною катастрофою. Рашисти досі не розуміють, що навіть найменший уламок ракети, який може потрапити у працюючий енергоблок, може спричинити ядерну катастрофу та витік радіації», - йдеться у повідомленні.

СБУ затримала окупантів, які намагалися захопити Південноукраїнську АЕСВстановлено, що вони входили до складу угруповання, яке брало участь у спробах захоплення Південноукраїнської АЕС.

При цьому, у відомстві допускають, що ця ракета летіла у бік Києва, де вранці лунали вибухи.

Нагадаємо, що на Запорізькій АЕС перебуває близько 500 російських окупантів.

Раніше ми повідомляли, що окупанти посилюють тиск на персонал Запорізької АЕС, однак «Енергоатом» продовжує контролювати експлуатацію станції.

Також у «Енергоатомі» спростували інформацію щодо можливого припинення роботи Запорізької АЕС та запевнили, що жодного відключення не буде.

Окрім цього, нагадаємо, що окупанти завдали Запорізькій АЕС збитків на 36 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: