Дефолт росії не допоможе виграти війну в Україні – Bloomberg

Читать на русском
Дефолт поставив би путіна в незручне становище всередині росії, але закінчити війну це не допоможе - треба обмежувати імпорт російської нафти та газу.

Можливий дефолт росії не допоможе виграти війну в Україні. Якщо США та їхні союзники хочуть змінити плани кремля, їм потрібно зосередити свою увагу на експорті нафти і газу – саме це залишається головною економічною вразливістю росії.

Про це йдеться у редакційній статті агентства Bloomberg.

Агентство нагадало, що США відмовили росії у продовженні ключової фінансової ліцензії, яка дозволяла проводити виплати за облігаціями свого державного боргу американським власникам у доларах.

Те, як росія продовжує старанно працювати над виплатою боргу, показує принаймні те, що путін вважає дефолт ще одним ударом по своєму авторитету.

У російській економіці розпочався катастрофічний спад – фінансовий експертЗа словами фінансового експерта, у російській економіці відбуваються такі речі – різке падіння доходів, різке падіння економічної активності та пов'язане з цим різке падіння імпорту.

На думку Bloomberg, дефолт може зачепити авторитет путіна всередині росії, оскільки він вихвалявся, як врятував країну від фінансового хаосу 1990-х років, у тому числі від дефолту за внутрішнім боргом у 1998 році. Він також погасив кредити Міжнародного валютного фонду та радянський борг. Уряд створив сильний баланс і достатні резерви, але тепер ця важко завойована репутація фінансової розсудливості була підірвана.

«На жаль, подальше приниження дефолтом не покладе край війні. Для досягнення цієї мети альянсу необхідно сконцентруватися на припиненні російського імпорту промислових компонентів і насамперед на стримуванні експорту нафти та газу», – йдеться у статті.

Журналісти висловлюють жаль з приводу того, що на введення нафтового ембарго підуть місяці, а росія тим часом продовжить фінансувати свою військову машину.

«Поставити путіна у незручне становище формальним дефолтом за боргами було б добре. Але припинення війни потребує відновлення прихильності до економічної ізоляції», – йдеться у статті.

Нагадаємо, за даними Business Insider, росія порушила умови виплати свого суверенного боргу, не сплативши вчасно відсотки за кредитом.

Євросоюз погодив шостий пакет санкцій щодо росії, що включає часткове ембарго на імпорт нафти. Але газове ембарго в рамках сьомого пакету не обговорюється.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: