Окупанти продовжують штурм у Сєверодонецьку, мають частковий успіх у Комишувасі – Генштаб

Читать на русском
Російська армія веде наступ на Сєвєродонецькому напрямку, готується відновити наступ на Слов'янському напрямі.

Російські окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк у Луганській області. Крім того, війська рф намагаються штурмувати Комишуваху, щоб взяти місто під контроль – частковий успіх є, бої продовжуються.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках йде переоснащення окремих підрозділів збройних сил Білорусі сучасними зразками озброєння та військової техніки.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив – продовжує доукомплектування підрозділів.

На Харківському напрямі основні зусилля супротивник зосереджує утримання зайнятих рубежів. З метою зниження наступального потенціалу наших військ обстріляв позиції Сил оборони із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Михайлівка, Прудянка та Верхній Салтів.

РФ сконцентрувалася на захопленні Сєвєродонецька замість того, щоб утримувати стратегічно важливу Херсонщину – ISWРосія неправильно розставила пріоритети у цій війні – її війська зосередилися на захопленні Сєвєродонецька, яке матиме більш символічне значення, тоді як ЗСУ розпочали контрнаступ у критично важливій Херсонській області.

На Слов'янському напрямі основні зусилля ворог зосередив на утриманні зайнятих позицій, веденні розвідки та створенні умов відновлення наступу. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Довгеньке, Курулька, Вірнопілля та Долина.

На Донецькому напрямку противник продовжує вогневе ураження позицій наших військ вздовж усієї лінії зіткнення з мінометів, ствольною та реактивною артилерією.

На Лиманському напрямку ворог вів бойові дії у напрямку населеного пункту Райгородок, зазнав втрат і відійшов.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде штурмові дії у населеному пункті Сєверодонецьк. За підтримки вогню мінометів проводив штурм у напрямку населених пунктів Боброве та Устинівка, успіху немає.

На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії у населеному пункті Комишуваха з метою взяття під контроль міста, має частковий успіх, бої продовжуються. Вів штурм у напрямах населених пунктів Нагірне та Білогорівка, внаслідок завданого вогневого нашими підрозділами поразка відійшла.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. Обстрілював українські війська з артилерії та мінометів у районах населених пунктів Піски, Авдіївка, Успенівка, Вугледар, Новосілка та Оріхів.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог продовжує інженерне обладнання зайнятих рубежів.

На Південнобузькому напрямку окупанти збільшили кількість обстрілів наших позицій. Також обстрілювали з мінометів та ствольної артилерії населені пункти Шевченкове, Трудолюбівка, Луч, Степова Долина та Широке. Ворог завдав авіаційних ударів вертольотами Мі-24 в районах Новогригорівки та Олександрівки.

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 13 атак ворога, знищено 2 танки, 6 артилерійських систем, 8 бойових броньованих машин і 4 ворожі автомобілі. Підрозділи протиповітряної оборони збили 7 безпілотників на кшталт «Орлан-10».

Безпілотні літальні апарати ворог продовжує втрачати у всіх напрямках. Противник уже залучає безпілотники навіть МНС російської федерації.

Нагадаємо, президент Володимира Зеленського заявив, що Україна не збирається йти на будь-які територіальні поступки росії задля досягнення миру.

Раніше ЗМІ писали, що генерала Олександра Дворнікова, якого кремль на початку квітня призначив командувачем російських військ в Україні, вже могли усунути.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: