Німеччина розглядає питання щодо передачі системи ППО IRIS-T Україні – Bild

Читать на русском
Німеччина розглядає питання передачі Україні систем IRIS-T SLM. У разі позитивного рішення системи можуть бути розгорнуті в Україні з листопада.
Diehl Defense

Німеччина розглядає можливість постачання Україні системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM, виробленої приватним німецьким виробником зброї Diehl Defense.

Про це повідомляє німецька газета Bild із посиланням на джерело в силових структурах.

Постачання зброї від Німеччини не спровокують Третю світову, вона вже почалася – посолПостачання зброї Україні від Німеччини не можуть спровокувати Третю світову війну, оскільки вона вже почалася.

За словами джерела, у разі позитивного рішення системи можуть бути розгорнуті в Україні з листопада.

За даними Bild, Україна зацікавлена у отриманні 10 систем IRIS-T SLM, які можуть бути виготовлені протягом наступних трьох-чотирьох років. У документі йдеться про те, що система може запускати ракети на відстань до 40 кілометрів, щоб збивати винищувачі, вертольоти або ракети.

Навчання українських військових може розпочатися, як тільки уряд Німеччини схвалить план.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що Німеччина затягує передачу Україні важкого озброєння для потреб українських Збройних сил.

Як сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, ситуація з постачанням зброї Україні під час війни з росією значно покращилася останнім часом, але ще лишаються дві великі проблеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: