Рф примусово вивезла на свою територію майже 1,5 мільйона українців — Денісова

Читать на русском
Людмила Денісова розповіла, скільки українських громадян, зокрема, дітей, депортувала росія.

Російська федерація примусово вивезла на свою територію майже 1,5 мільйона українських громадян, із яких понад 240 тисяч — діти.

Про це розповіла Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова у Давосі під час проведення Світового економічного форуму.

Вона заявила про наявність переконливих доказів, що росія завчасно готувала таку примусову депортацію та розраховувала вивезти понад два мільйони українських громадян.

«У мене є директиви, які були надані вищим керівництвом рф відповідним органам, щоб створити пункти тимчасового розміщення наших громадян. І ми знаємо, де вони розміщені, скільки їх розміщено та за яких умов вони розміщені», — зазначила Денісова.

Омбудсмен також наголосила на необхідності на міждержавному рівні розвʼязати питання щодо повернення українських громадян. За її словами, російська влада зараз влаштовує українських дітей у російські школи, цим самим знищується національна ідентичність наших дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали, що майже 95 тисяч депортованих маріупольців утримуються на території росії у спеціальних таборах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: