Україна може отримати винищувачі МіГ-29 ВПС Словаччини – The New York Times

Читать на русском
Міністри оборони Польщі та Словаччини досягли домовленості про співпрацю, яка охоплює патрулювання польськими ВПС повітряного простору Словаччини
Винищувач МіГ-29 ВПС Словаччиниaviationphotos.net

З урахуванням того, що Польща згодна взяти під свій захист повітряний простір Словаччини після того, як Братислава зніме з озброєння винищувачі МіГ-29, можна очікувати швидкої передачі цих літаків на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє американське видання The New York Times.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

Відомо, що міністри оборони Польщі та Словаччини в ході недавньої зустрічі досягли домовленості про співпрацю, яка охоплює патрулювання польськими ВПС повітряного простору Словаччини. Такий крок дозволить звільнити словацький авіапарк МіГ-29 для України. При цьому терміни початку такої співпраці тримаються в глибокій таємниці, щоб не дати росії можливості на реагування.

Нагадаємо, ще в середині квітня прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер не виключив, що Україна може отримати винищувачі МіГ-29, які знаходяться на озброєнні словацьких ВПС.

Нагадаємо, раніше Збройні сили Словаччини передали українській армії системи протиповітряної оборони С-300 засобами залізничного сполучення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: