ЄС може звільнити Угорщину та Словаччину від російського нафтового ембарго – Reuters

Читать на русском
Угорщини та Словаччини можуть дозволити не вводити ембарго на імпорт російської нафти або дати триваліший перехідний період.

Європейська комісія може позбавити Угорщину та Словаччину ембарго на купівлю російської нафти, оскільки ці дві країни сильно залежать від постачання.

Про це агентству Reuters заявили два європейські чиновники.

У ЄС немає єдиної позиції щодо російського енергетичного ембарго – БоррельДержави-члени ЄС не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу.

Очікується, що вже завтра Єврокомісія завершить роботу над шостим пакетом санкцій проти росії, який включатиме заборону на покупку російської нафти.

Угорщина, яка сильно залежить від російської нафти, неодноразово заявляла, що не підпишеться під санкціями щодо енергетики. Словаччина також є однією з країн ЄС, найбільш залежних від російського викопного палива.

За словами одного з чиновників, щоб зберегти єдність блоку, Комісія може запропонувати Словаччині та Угорщині «виключення чи тривалий перехідний період».

Як кажуть офіційні особи, нафтове ембарго, швидше за все, буде введено поетапно і набуде чинності лише на початку наступного року.

Нагадаємо, за іншою інформацією, нафтове ембарго проти росії стає дедалі реальнішим через те, що Австрія, Угорщина та Словаччина з різних причин відкликали своє вето з вирішення цього питання.

Німеччина також готова припинити купувати російську нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: