У Мінсоцполітики пояснили, як отримати пенсію там, де йдуть бойові дії

Читать на русском
Пенсіонер може отримати всі свої кошти в працюючому відділенні державного Ощадбанку на безпечній території, або дочекатися, коли пенсії знову вийде доставляти поштою
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Попри те, що в деяких регіонах України йдуть бойові дії, пенсіонери, які там залишаються, можуть отримувати належні їм пенсійні виплати від держави. Пенсії зараховуються на рахунки, відкриті ними в державному Ощадбанку.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю УНІАН.

Оновлено список територій, переселенцям з яких мають виплачувати допомогуКабмін розширив список територій, переселенцям з яких належить допомога на проживання. До переліку було додано чотири громади з двох областей.

«Для пенсіонерів, які отримували пенсії за місцем проживання, і залишилися на територіях, які тимчасово окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховується на рахунки, які їм відкриті в Ощадбанку. Пенсія зараховується на рахунки після того, як Укрпошта за погодженням з військово-цивільними адміністраціями подає до Пенсійного фонду відомості про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях» - розповіла вона.

Таким чином, пенсіонер може отримати всі свої кошти в працюючому відділенні державного Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорта та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку. До цього моменту сума зберігається. Якщо людина не звернулася, то після відновлення можливості доставки пенсії всю суму доставлять йому поштою. Якщо ж людина переселилася на безпечну територію, то йому можуть доставляти пенсію за місцем його поточного перебування.

«Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватися Укрпоштою за новим місцем перебування, через Ощадбанк або інший уповноважений банк, який він сам обере» - додала Лазебна.

Нагадаємо, під час воєнного стану в Україні було запроваджено централізований механізм нарахування та виплати соціальних допомог, пільг та субсидій. По ньому отримали виплати більш ніж 1 мільйон осіб у найбільш постраждалих територіях.

Держава не забула про проблеми внутрішньо переміщених осіб.ВПО як і раніше будуть отримувати всі види соціальної допомоги, які передбачені законом, а отримання виплат за березень і квітень продовжені в травні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: