Що буде з пенсіями, які не можуть доставити через війну: відповідь Мінсоцполітики

Читать на русском
Пенсію, яку неможливо доставити за місцем проживання через бойові дії, зарахують на рахунки Ощадбанку.

Пенсіонерам, які отримували пенсії за місцем проживання, та залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки в Ощадбанку.

Про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

З'явився новий спосіб отримання пенсій та соцвиплат для внутрішніх переселенцівУкрпошта під час війни працює не всюди – пенсіонерам та отримувачам соцвиплат пропонують звернутися до Ощадбанку.

«Пенсія буде зарахована на рахунки після подання «Укрпоштою» за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях», - йдеться у повідомленні.

Свої гроші з рахунку пенсіонер зможе отримати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорта та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

«Якщо людина не звернулася до Ощадбанку за грошовими коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості «Укрпошта» доставить людині за місцем проживання неотриману суму пенсії та пенсію за поточний період», - повідомили у міністерстві.

Якщо ж пенсіонер переселився на безпечну територію, то після його звернення до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватись «Укрпоштою» за новим місцем знаходження, через Ощадбанк чи інший банк.

Нагадаємо, у березні найскладніше було доставляти пенсії до Чернігівської та Запорізької областей.

А в Мелітополі військові рф вкрали з пошти пенсійні гроші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: