В Україні спростили процедуру усиновлення дитини

Читать на русском
Громадяни, які хочуть усиновити дитину, зможуть подати заявку не лише у паперовій формі, а й у електронній.

Кабмін спростив процедуру подання документів для усиновлення дитини.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Відтепер консультації щодо усиновлення дитини можна буде провести в онлайн-форматі.

Війська росії незаконно депортували 181 тисячу українських дітейРосійські військові з початку війни незаконно депортували чи перевезли на окуповані території 181 тисячу українських дітей.

«За результатами консультації людина зможе або переконатися у своєму бажанні та здатності бути усиновлювачем, або обрати іншу форму сімейного виховання - опіку, прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу, сім'ю патронатного вихователя, або зробити висновок про передчасність свого рішення», - йдеться у повідомленні міністерства.

Громадяни, які хочуть усиновити дитину, зможуть подати заявку не лише у паперовій формі, а й у електронній. Це можна буде зробити через особистий кабінет на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг. До заявки слід прикріпити документи, що згенеровані з різних баз даних, державних реєстрів та інформаційних систем.

Довідку про проходження курсу підготовки із питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прикріплювати не потрібно, адже вона автоматично надається відповідною службою у справах дітей.

Нагадаємо, у МЗС попереджають про загрозу незаконного усиновлення українських дітей у росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: