У Кабміні уточнили умови нарахування виплат для ВПО

Читать на русском
Компенсацію зможуть отримати лише ті ВПО, які не мають можливості повернутися додому через бойові дії.

Компенсацію зможуть отримати лише ті ВПО, які не мають можливості повернутися додому через бойові дії.

Про це повідомила під час телемарафону міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Довідка ВПО: у «Дії» знову доступна комплексна послуга для переселенцівУкраїнці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи та соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн.

«Ніяким категоріям ВПО не скасовуються виплати. Це переміщені з територій, де ведуться бойові дії, оточених чи заблокованих територій. Це ті населені пункти, де сьогодні людям немає можливості повертатися. Друга категорія – це переміщені особи, у яких зруйноване, пошкоджене житло», – пояснила міністр.

Вона додала, що раніше в Україні було 14 регіонів, мешканці яких могли оформити виплати на проживання. Наразі таких регіонів 8, тобто 300 територіальних громад.

«Принцип залишається незмінним, питання в тому, чи ведуться бойові дії там, де ви проживали, чи можете ви повертатися, чи це є сьогодні складним для людей», - підкреслила Лазебна.

29 травня стало відомо, що в Україні схвалене рішення найближчим часом скасувати виплати для частини внутрішніх переселенців.

Також Кабінет Міністрів України дозволив внутрішньо переміщеним особам (ВПО) коригувати заявки на отримання допомоги від держави, якщо в процесі подання заявки було допущено помилку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: