У МЗС попереджають про загрозу незаконного усиновлення українських дітей у росії

Читать на русском
Російські окупанти незаконно вивозять дітей із України. Виник величезний ризик незаконного усиновлення російськими громадянами.

Росія під час війни проти України незаконно та насильно переміщала громадян України, зокрема дітей, через кордон на свою територію. Наразі існує величезний ризик незаконного усиновлення українських дітей російськими громадянами без дотримання всіх необхідних процедур.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Через війну майже 1,6 млн українських дітей зіткнулися з нестачею їжі – ЮНІСЕФМайже дві третини всіх українських дітей залишили свої будинки через війну з росією. З тих, що залишилися, майже 1,6 млн можуть зіткнутися з нестачею їжі.

Особливе занепокоєння, заявили в МЗС, викликає намір міністерства освіти росії підписати з так званими «ЛНР» та «ДНР» «угоди», які б дозволили передавати незаконно депортованих з території України дітей-сиріт у російські сім'ї.

«Спроби кремля надати своїм злочинним діям на території України «законні» підстави є цинічною зневагою основними правилами, звичаями ведення війни та загальновизнаними правами людини. Фактично, росія з порушенням міжнародного гуманітарного права та елементарних стандартів людяності займається організованим на державному рівні викраденням дітей та руйнуванням майбутнього української нації», – йдеться у заяві.

Такі дії російських окупантів можуть кваліфікуватись як кіднепінг. МЗС звертається до всіх міжнародних компетентних органів із проханням вжити невідкладних заходів для повернення українських дітей на територію нашої держави.

Нагадаємо, за інформацією МЗС України, російські війська 19 березня незаконно вивезли до росії 2 тисячі 389 дітей, які перебували у тимчасово окупованих районах Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: