У Міноборони назвали першочергові цілі рф на фронті на Донбасі

Читать на русском
Російські військові наступають на Донбасі з кількома цілями – планують вийти на кордони Донецької та Луганської областей, а також оточити угруповання ЗСУ.

Російські військові наступають на Донбасі з кількома цілями – планують вийти на кордони Донецької та Луганської областей, оточити угруповання ЗСУ, позбавити Україну виходу до Чорного та Азовського моря.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону у понеділок, 30 травня.

У Міноборони назвали зброю, яка необхідна Україні для наступуДля контрнаступу Україні необхідна велика кількість озброєння, але не має бути жодних обмежень, оскільки росія використовує в війні абсолютно всі види зброї.

«На сьогоднішній день основні бої йдуть на сході задля двох цілей – повністю взяти під контроль Луганську область та оточити українські війська. Поки що ні те, ні інше їм не вдається, але бої запеклі», – зазначила Маляр.

У той же час збройні сили росії досі прагнуть вийти і на адміністративні кордони Донецької області, а також просунутися на південь і позбавити Україну доступу до моря, додала Маляр.

Вона зазначила, що через тимчасову окупацію території Україна не має доступу до Азовського моря, те ж саме окупанти планують зробити і з Чорним морем.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляли, що зараз на Донбасі найзапекліші бої – на Сєвєродонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках.

Також повідомлялося, що траса Бахмут-Лисичанськ все ще прострілюється окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: